Kutya macska barátság

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Kutya és macska. Örök dilemma, vajon tudnak e együtt élni. Meg tudják -e egymást szokni. Hogyan szoktassuk őket egymáshoz. Kortól függő -e, vagy kutya fajtájától. Esetleg a kutya tartási körülményeitől.

Ez így együtt mind. Sosem késő elkezdeni valamit. A kérdés az, hogy mennyi energiát kell beletenni. És az az energia vajon megtérül e. Minden kutya képes megtanulni, hogy a saját környezetéhez tartozó macskát ne bántsa, ne hajkurássza. Ha azonban türelmetlenek vagyunk és nagyon gyors eredményt szeretnénk elérni kutyánkkal szemben, abból nem lesz stabil és hosszan tartó eredmény. A kutya is egy érzékeny élőlény, akinek szüksége van időre a tanuláshoz. Meg kell szoknia az új körülményeket, az új elvárásokat. Mind a kutyának, mind a gazdának. A családba érkezik egy új jövevény, akit úgy hívnak CICA. Még nem tudja hogyan kell a helyzetet kezelni. Ha eddig sem tudtuk segíteni kutyánkat , nem megfelelő módon vezettük végig az embervilág rejtelmeiben, akkor ez a kihívás bizony nagyon komoly konfrontációkhoz vezethet. Ha kutyát tartunk, bizony már az elején úgy kell foglalkozni vele, hogy a későbbi élethez egy jó alapot teremtsünk. Mind a kutya gazda kapcsolatban, mind a kutya és környezete között. Bármilyen új dolog történik a kutya környezetében,  – családtag távozás, új élőlény, költözés, utazás, panzió, kutyaiskola, kutyaképzés új formája…. – az mind igényli a gazda részéről történő azonnali alkalmazkodást a kutyával való foglalkozás terén.

Ne felejtsük el, hogy ha minket ér egy új hatás, környezetváltás…ahhoz nekünk is alkalmazkodni kell. Ehhez pedig idő szükséges, és egy jó segítő társ, vagy mentor, aki a nehézségeken átsegít. Megmutatja a helyes utat a kezdetektől egészen a megoldásig.

A kutyánknak ugyanerre a segítségre van szüksége!!

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Itt várom a kérdésed:

kutyaiskolaFoglalkozások
a kutyaiskolában

Szombat: kezdő engedelmes, ügyességi - és viselkedés terápia, haladó engedelmes, agility edzés
Vasárnap: Kezdő engedelmes, ügyességi és viselkedés..
További tájékoztatás az Információ menűpontban!