Ugatás

Miért ugat a kutya?

Ha ugat a kutyánk, nézzük meg miért teszi. Ha valamit jelez, dicsérjük meg, majd szóljunk neki, hogy hagyja abba, mivel Ön, mint gazdi már érzékelte az ugatás tárgyát. Ettől kezdve a gazdi feladata, hogy eldöntse ellenség közeledik vagy barát.


Téma: Cikkek írások

Így is keresték:

 • kutyaugatás leszoktatás
 • hogyan szoktassuk le a kutyát az ugatásról
 • ugatos kutya
 • ugatós kutya nevelése
 • kutya ugat keritesnelmeg alo embereket
 • tibeti masztiff
 • mit csinaljunk a kutyaval ha mindig ugat
 • miért vonyit akutya
 • kutya ugatas
 • hogyan szoktassuk le az ugatásról a


208 hozzászólás : “Ugatás”

 1. Kedves Zita! Van egy 1,5 éves Kaukázusi juhász kutyánk, aki 1 héten 2-3 alkalommal éjszakai ugatásba kezd (kb fél órán keresztül). Ilyenkor legtöbbször kimegyünk, rászólunk, de halljuk, hogy más kutyák is ugatnak és olyan, mintha azoknak válaszolna. Mi is nehezen viseljük és már várjuk a szomszédok felháborodását. Le lehet erről valahogyan szoktatni? Fruzsina

 2. Kedves Fruzsina,

  Akkor fog hallgatni a gazdára a kutya, ha a vezető szerepet is betölti a gazda. Amennyiben nem, akkor tovább fog ugatni. Hozzáteszem, akkor is előfordulhat ez, ha a hierarchia egyensúlyban van gazda és kutya között. Ugyanis sokszor az emberek nem értik a kutya kommunikációjának okát. Az ugatás beszélgetés kutyák között, lehet egy reakció – félelmi, védekező, támadó -. Ez pedig a kutyának fontos. A kutya ugatásakor és az önök tiltásánál kell legyen egy olyan negatív élmény a kutyának, aminek hatására nem fog ugatni. Olyan, amit eddig nem tettek. Maga a rászólás már rutinnak tűnik a kutyának, mivel további következmény nincsen a kutya számára. Valami más eszköz, amivel meggyőzik a kutyát, hogy ne ugasson. Azt azért érdemes tudni, hogy a kutya igyekszik mindent megtenni azért, hogy a saját területét védje, a közeledőket megugassa és a környezetéről információt gyűjtsön be más kutyákkal való beszélgetés kapcsán. Erről azért nehéz leszoktatni. Az ugatás egy reakció a kutya részéről. üdv

 3. Kedves Zita!

  Van 2 tibeti masztiff fajtájú kutyusuk, akik közül a lány nagyon sokat ugat! Főleg esténként, leül a kert egyik sarkába ( mindig ugyanoda) és csak ugat! Mindig kimegyünk, megnézzük, de nincs ott soha semmi! A szomszédunknak állatai sincsenek, tehát az sem zavarhatja! Ön szerint mi lehet a probléma?

 4. Kedves Anita,
  lehet, hogy csak beszélget a holddal, lehet, hogy ténylegesen van a föld alatt egy állat. Az is lehet, hogy a napi események, vagy más fel nem dolgozott dolgokat ad ki magából a kutya. Ha látszólag a semmit ugatja hosszan, akkor érdemes gyanakodni arra, hogy lehet bizonytalanság, félelem, vagy csak egyszerűen unatkozik és beszélgetni szeretne más kutyákkal. Az is lehet, hogy nem jól kommunikálnak vele és ezért a korrigálást nem érti. üdv

 5. Kedves Felhasználók!

  Segítségeteket szeretném kérni. Van egy 7 hónapos Máltai Selyem kutyusom.Nem nagyon volt vele baj egészen addig amíg rá nem jött,hogy van hangja.Folyamatosan ugat. Hajnalban mindig az ő hangjára kelünk.Senki más nem tartózkodik a lakásban,aki meg igen azt ismeri.Mindig a mi szobánkban alszik, de ha apósom megmozdul iszonyat hangosan visít.Akár hányszor megmozdul visít.Már mindent kipróbáltunk szinte. Próbáltuk fárasztani, vittük nagyokat sétálni,rászólni,jutalmazni ha nem ugat, még nevelő nyakörvet is vettünk de nem használ.Van,hogy napközben is csak úgy neki áll visítani.Bántva nem volt sosem, úgyhogy nem értjük a dolgot. Ha esetleg valakinek van valami ötlete hogyan tovább azt meg köszönöm.
  Üdvözlettel: Hegedűs Nikolett

 6. Üdvözlöm.Szeretném kérdezni,dzsek reszer terier kutyám minden autó ami el megy a ház előtt,eszeveszetten vágtázva ugatja.Hiába csitítom meg sem hallja.Mint egy párduc úgy szalad a kerítés mellet míg az autó el nem halad.Mért csinálja?Hogyan szoktassam le?Nagyon idegesítő.Köszönöm ha válaszol!

 7. Kedves Tivadarné,

  a kutya nem talál más elfoglaltságok, mint az ugatást, autók után rohangálást. Ez a fajta nagyon temperamentumos és mozgásigényes. Szereti, ha foglalkoznak vele mentálisan is. Hiányzik neki a kerten kívüli igen aktív mozgás, ingerek, kutyákkal való játék. sokkal intenzivebben, mint azt gondolná. Ezért vigye őt el kutyák közé, idegen helyekre, legyen kutya élete.

 8. Kedves Nikolett,

  ez ügyben válasz ment mail címre.

Itt várom a kérdésed:

kutyaiskolaFoglalkozások
a kutyaiskolában

Szombat: kezdő engedelmes, ügyességi - és viselkedés terápia, haladó engedelmes, agility edzés
Vasárnap: Kezdő engedelmes, ügyességi és viselkedés..
További tájékoztatás az Információ menűpontban!